jueves, 26 de febrero de 2015

DEBAT SOBRE L'ESPORT 27-02-2015

Divendres 27 de Febrer a les 8 del vespre, FÒRUM 21 organitza a la Sala de Can Pasqual un nou debat, en aquesta ocasió sota el següent títol:
 
       A  Esparreguera  fem  esport?
 
Comptarem amb la participació de:
      Alfons Puche, futbol
      Antoni Font, atletisme i triatló
      Cèsar Carrera, handbol per a nens
      Fabián González,  bàsquet
      Jaume Porta, excursionisme
      Joan Romeu, tennis taula
      Jordi Rojals, ciclisme
      Sandra Chaparro, futbol sala
Moderarà el debat:
        Àlex Pedrol, col·laborador de Ràdio Esparreguera
 
 

martes, 17 de febrero de 2015

RESUM DEL PASSAT DEBAT SOBRE MÚSICA DEL DIA 30-01-2015


Amb la introducció de Mariona Masferrer va començar el debat del passat mes de gener sobre: Parlem de música, però de quina? amb la intervenció inicial d’en Miquel Duran parlant de l’Escola de Música d’Esparreguera, com expliquen als pares dels nous alumnes a l’escola, que es el que pretenen ensenyar, els valors que aporta la música en la seva educació i quin pot ser el seu futur com a alumnes de l’Escola. Per la seva part la Yolanda Martin també com a professora de l’Escola de Música exposà la seva experiència al llarg d’aquests últims anys amb els alumnes del centre, les fites aconseguides i la transcendència de les possibles fites futures a la societat. A continuació en Xavier Martorell es defineix com a intèrpret de la música que sent la necessitat de transmet-la als demés i rebutja la paraula educador, prefereix dir-se formador. Considera que son imprescindibles els estímuls per apreciar la música i que s’aprèn per comparació. Luis Pueyo es considera aficionat musical crònic. Que la música es un sentiment molt personal, depèn de la sensibilitat de cadascú. L’important es gaudir-la, independentment de l’estil. Abans que la música fa èmfasis en el so. Toni Puig es presenta com aficionat a la música des de fa mes de 50 anys. Explica els seus inicis escoltant òpera junt al seu pare, desprès la seva introducció al jazz i posteriorment els anys 60 amb el pop. Considera molt important el vincle del text, es a dir la lletra, en les cançons com a eina de cultura. Fa una menció especial al saxofon, com al seu instrument preferit. Per últim en Carles Reynés també aficionat a la música, comenta que la música que a sentit es la única que coneix i que segurament la millor música encara estar per sentir. Associa la música a les arts plàstiques sobretot a la dansa. Creu que la música es un procés vital i que evoluciona com evolucionen totes les arts, pot ser clàssica, moderna o contemporània. S’hauria d’utilitzar la música com a gaudi propi i col·lectiu i no com prestigi i lluïment de les institucions.

Al final d’aquestes exposicions hi va haver com sempre, un torn d’intervencions entre el públic assistent tant interessant com la dels experts i que ens fa creure que la música incorpora una part molt important en les nostres vides.