Segons Llordella,” Quan vàrem començar la temporada, es va parlar de la maduresa a la qual s’havia arribat els darrers anys, en el sentit que cada vegada era més important l’argumentació per a convèncer. Per això, ens proposàvem ser valents i discutir allò que ens neguitegés, allò que nosaltres penséssim que calia, fossin temes locals o universals. Crec que ho hem aconseguit”.
Aquesta festa volem que sigui un granet de sorra més per aconseguir que totes les persones que vinguin a viure aquí, ho facin de ple dret i siguin respectats com a nous ciutadans.
Quins objectius perseguim? El primer i més essencial, és el de conèixer-nos. A més, volem compartir experiències i explicar als nostres convilatans i convilatanes la diversitat cultural que té Esparreguera en aquest moment ( pel que fa a romanesos, a Esparreguera n’hi ha a l’actualitat més de 200). Volem demostrar que rebre immigrants representa rebre noves cultures, que tots i totes som o podem ser qualsevol dia protagonistes d’aquest viatge i que no ha de representar per a ningú cap problema.
Es féu un breu repàs a les activitats que ha realitzat el Fòrum aquest any:
Setembre: : “Els jardins Zen a l’Àsia Oriental”.
Octubre: “Montserrat, Collbató, Les Ginesteres, què salvem?”.
Novembre: “La violència de gènere, una lacra de la nostra societat”.
Gener: “El Dakar, la sorpresa d’Àfrica?
Febrer: el debat es traslladà al TNC i es féu la sortida per veure i debatre sobre l’obra “El cercle de guix caucasià” de Bertol Brecht.
Març: ““Tornarem a perdre el tren”?
Abril: "Hem perdut l'autoritat?"
Maig : “I les graveres, què?”
A més, es recordà que el Fòrum 21 contribuí a la nominació de tres persones als premis de Reconeixement Comarcal, concretament, Jordi Mata, finalista, i Núria Vives i Ribé i Dolors Balagué i Sabanés, que en foren guanyadores del de Pedagogia, en un acte realitzat a la Societat casino de Sant Andreu de la Barca.
Ja podeu veure que s’ha fet molta feina, i per això, Llordella agraí el suport i la col·laboració de tots els membres del Fòrum 21 i de tots aquells i aquelles ponents i participants. També, com cada any, donà les gràcies a l’Ajuntament , a les entitats que participen en els nostres fòrums, als directors i directores de les escoles que han fet arribar la invitació a les famílies romaneses, als amics romanesos i de l’institut “El Cairat” que participaren en aquest acte, i molt especialment aquells companys i companyes amb qui prepara habitualment aquests fòrums.
Després de la presentació, començà la Festa amb una lectura de poemes del poeta Nichita Stănescu, en català i en romanès, realitzada per alumnat de l’IES “ El Cairat” i la traductora d’aquests poemes, Rosa Visa.
A continuació, les danses i músiques del grup “SANTS & FOT”, liderat pel prestigiós professor de dansa, Ramon Cardona, permeteren veure romanesos i catalans ballant sardanes i danses romaneses, entre d’altres.
Per finalitzar, es pogué fer un tast dels exquisits i nombrosos menjars que havien preparat els participats. Tot un èxit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario